TODAY NEWS

De actualitate in transporturiPentru manageriMajorari la pretul motorinei in Germania si Luxemburg

Noi taxe pe carbon vor fi introduse în Germania și Luxemburg, de la 1 ianuarie 2021. Pentru transportul rutier de marfă și transportul de persoane aceste noi taxe se vor traduce în creșterea prețului motorinei în Germania cu aproximativ 6 cenți/litru și Luxemburg cu 5 cenți/litru (valori fără TVA), majorări ce vor aplica de toti furnziorii de combustibil din cele două țări.   În ultimii ani, mai multe țări europene au luat măsuri pentru reducerea...
TSG Admin29 decembrie 2020219626 min
https://stiidelatsg.ro/wp-content/uploads/2020/12/Untitled-design-26.png

Noi taxe pe carbon vor fi introduse în Germania și Luxemburg, de la 1 ianuarie 2021.

Pentru transportul rutier de marfă și transportul de persoane aceste noi taxe se vor traduce în creșterea prețului motorinei în Germania cu aproximativ 6 cenți/litru și Luxemburg cu 5 cenți/litru (valori fără TVA), majorări ce vor aplica de toti furnziorii de combustibil din cele două țări.

 

În ultimii ani, mai multe țări europene au luat măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon folosind reglementări de mediu, sisteme de comercializare a emisiilor (ETS) și taxe pe carbon, iar Acordul Verde al UE – cu angajamentul său de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050 – a întărit nevoia pentru o acoperire mai largă a tarifării carbonului.

Toate statele membre ale Uniunii Europene fac parte din Sistemul UE de comercializare a cotelor de emisii (EU ETS), o piață creată pentru a comercializa un număr maxim de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Ca parte a planificării bugetare pentru 2021, Luxemburg și Germania au anunțat recent implementarea unei taxe suplimentare pe CO2 pentru sectoarele care nu sunt incluse în EU ETS2. Această taxă va declanșa o creștere a tuturor prețurilor la combustibil și motorină pentru întreprinderi și consumatori și este destinată să ofere un stimulent pentru a trece la tehnologii adecvate climatului, precum și pentru a economisi mai multă energie și a utiliza surse regenerabile. Creșterea nu este doar pentru motorină, ci pentru toate tipurile principale de combustibil; ratele vor fi proporționale cu cantitatea de CO2 emisă.

În Germania guvernul va introduce o taxă pe CO2 – numită Brennstoffemissionshandelsgesetz (BEHG) – pentru sectoarele de încălzire și transportul intern. Parlamentul a adoptat un nou proiect de lege care va institui un sistem național de comercializare a certificatelor pentru emisiile generate de combustibili fosili. Până în 2021 prețul CO2 va fi stabilit la 25 EUR/tCO2 (sau 5,82 Cts /l de E5 sau -6,35 cenți pe litru de B7 net de TVA) și această valoare va crește de la an la an până la 55 EUR/tCO2 în anul 2025. În 2026, prețul CO2 va fi permis să fluctueze de la 55 până la 65 EUR/tCO2; alte reglementări pentru anul 2026 vor fi stabilite ulterior.

În Luxemburg, o nouă acciză autonomă se va aplica majorității tipurilor de hidrocarburi lichide sau gazoase consumate ca sursă de energie în Luxemburg. Deși acciza se aplică și combustibilului utilizat pentru încălzirea sau gătitului în uz casnic sau comercial, efectul său va fi observat imediat la prețul combustibililor pentru benzină sau motorină, care probabil – la prețuri de vânzare cu amănuntul/preț la pompă – va crește cu aproximativ 5 cenți pe litru, echivalând cu 20EUR/tCO2. Aceasta va crește anual până la 30EUR/tCO2 în 2023.

Mai multe detalii și surse oficiale ale informațiilor găsiți aici:

https://ec.europa.eu/clima/news/forthcoming-publication-annual-surplus-indicator-total-number-allowances-circulation-eu-ets_en

TSG Admin

2 comentarii

Adauga un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii