TODAY NEWS

#Special Covid19#Special Covid19 stickyPentru dispeceriPentru manageriPentru soferiUncategorizedFormular obligatoriu pentru soferii care intra in Belgia

Pe fondul creşterii alarmante a ratei de infectare în rândul populaţiei, guvernul belgian a aprobat duminică, 1 noiembrie, prin Decret Ministerial, noi restricţii şi reguli de care trebuie să ţină cont şi operatorii români de transport mărfuri. Conform informaţiilor furnizate de către FEBETRA (Federaţia Transportatorilor şi Logisticienilor Belgieni), şoferii de camion ce vor efectua deplasări pe teritoriul Belgiei (tranzit, descărcare sau încărcare marfă) trebuie să completeze online formularul de localizare. Documentul se poate accesa aici:...
TSG Admin4 noiembrie 202027784 min
https://stiidelatsg.ro/wp-content/uploads/2020/11/Belgia_Covid-update-TSG-nov-2020.png

Pe fondul creşterii alarmante a ratei de infectare în rândul populaţiei, guvernul belgian a aprobat duminică, 1 noiembrie, prin Decret Ministerial, noi restricţii şi reguli de care trebuie să ţină cont şi operatorii români de transport mărfuri.

Conform informaţiilor furnizate de către FEBETRA (Federaţia Transportatorilor şi Logisticienilor Belgieni), şoferii de camion ce vor efectua deplasări pe teritoriul Belgiei (tranzit, descărcare sau încărcare marfă) trebuie să completeze online formularul de localizare.

Formularul de localizare trebuie să fie completat de către toate persoanele care intră în Belgia şi îndeplinesc următoarele condiţii:

  • stau în străinătate și vor petrece mai mult de 48 de ore pe teritoriul belgian (situaţia în care se află şoferii români);
  • locuiesc în Belgia și au petrecut anterior mai mult de 48 de ore pe teritoriu strain.

Important!

In cazul nerespectării formalităţilor de completare a formularului de localizare, şoferul riscă o amendă de 250 de euro la prima abatere. In cazul unei a doua abateri riscă o amendă de natură penală, mergând chiar la pedepse cu închisoarea de la 8 zile la 3 luni și amenzi de la 208 la 4.000 de euro.

Deasemenea FEBETRA recomandă completarea de către angajator a unei declaraţii prin care confirmă că angajatul trebuie să efectueze deplasări profesionale (inclusiv naveta) în intervalul orar 00:00 și 05:00 în Flandra și între orele 22:00 și 06:00 în Valonia și în Bruxelles.

Deşi acest formular nu este obligatoriu prin lege, FEBETRA îl recomandă ca fiind cel mai simplu mod de a justifica o deplasare în intervalul orar menţionat.

  • Uniunea Transportatorilor din Belgia (UPTR) a publicat în acest sens un model, vezi AICI documentul, şi AICI

Revenim cu detalii ce ar putea să te ajute în drumul tău în această perioadă.
Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii. O întreagă echipă de suport îți stă la dispoziție.
#echipaTSG
#orientatcatretine

TSG Admin

Adauga un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii