TODAY NEWS

De actualitate in transporturiPentru soferiCum se calculeaza taxa de drum in Italia?

Pentru ca suntem in plina vara si sezon al concediilor, vorbim astazi despre plata taxelor de drum din Italia, unde in aceasta perioada autostrazile sunt sau vor deveni foarte aglomerate. Astazi #stiidelatsg ca taxa de drum din Italia se calculeaza in functie de categoria de vehicul, NU in functie de norma de poluare (clasa euro a vehiculului). Concesionarii din Italia au un fel de scanner la porti, iar in momentul in care vehiculul ajunge in zona de...
TSG23 octombrie 201927933 min
https://stiidelatsg.ro/wp-content/uploads/2019/10/taxa-de-drum-in-Italia.jpg

Pentru ca suntem in plina vara si sezon al concediilor, vorbim astazi despre plata taxelor de drum din Italia, unde in aceasta perioada autostrazile sunt sau vor deveni foarte aglomerate.

Astazi #stiidelatsg ca taxa de drum din Italia se calculeaza in functie de categoria de vehicul, NU in functie de norma de poluare (clasa euro a vehiculului).

Concesionarii din Italia au un fel de scanner la porti, iar in momentul in care vehiculul ajunge in zona de taxare, este scanat vehiculul, iar taxa se calculeaza in functie de categoria acestuia si planul tarifar al concesionarului.

Deoarece sistemul de taxare din Italia nu este unul colectiv, iar planul tarifar difera in functie de tipul de drum pe care circula vehiculul, este important sa #stiidelatsg ca trebuie sa acorzi o atentie sporita la calculul costului/km in Italia!

Poti plati taxa de autostrada in mod automat cu aparatul TELEPASS sau cu cardul Viacard. Portile de taxare sunt marcate distinct, iar cel mai indicat in aceasta perioada este sa folosesti aparatele Telepass. Colegii nostri de la departamentul de taxe de drum #TSG te vor ajuta rapid sa comanzi aparatele, daca nu le ai deja!

Fii pe faza pentru mai multe tips&tricks pe pagina #stiidelatsg si contacteaza unul dintre expertii #TSG atunci cand ai nevoie de ajutor la plata taxelor de drum din Europa.

TSG

Adauga un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile marcate cu * sunt obligatorii